Matematik

Parameterfremstilling

17. januar 2011 af HelpPlease (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal lave en opgave, hvor jeg skal finde parameterfremstillingen for linjen m gennem A og B, når

A(1,2,2) , B(3,-4,-2).

hvordan gør jeg? Jeg kan nemlig ikke finde ud af denne opgave, og hvis jeg ikke kan lade denne opgave, kan jeg heller ikke lave de andre opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af Duffy

Fremstil vektoren gennem A og B , så har du retningsvektoren. Brug så et af punkterne til det 'faste' punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2011 af mathon

       opfølgning på #1

                                         OPt = OA + t·AB


Svar #3
17. januar 2011 af HelpPlease (Slettet)

hvad er t?


Svar #4
17. januar 2011 af HelpPlease (Slettet)

Jeg kan altså ikke finde ud af denne opgave. jeg har lige siddet og lavet den i hånden og den giver t=3, som det ikke skal.

Er I ikke søde og hjælpe mig med denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2011 af Duffy

Vis os hvor langt du selv er nået med opgaven,så er det lettere at hjælpe dig.

(Hvordan får du fx det der t = 3 ???!!!)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2011 af PeterValberg

 A(1,2,2)
B(3,-4,-2)

Retningsvektoren:

Parameterfremstillingen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
17. januar 2011 af HelpPlease (Slettet)

Jeg har gjort det samme som pvm

Derefter regner jeg det ud således:

x = 0 , 1+2t = 0 , t = 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2011 af Duffy

#7: RENT ÆVL det du skriver


Svar #9
17. januar 2011 af HelpPlease (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2011 af PeterValberg

 Hvis det er meningen, at du skal bestemme parameterfremstillingen for den rette linje gennem de angivne punkter, så er det svar jeg gav dig i #6 det korrekte facit :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.