Matematik

8.025

17. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp!!

Jeg har en opgave som jeg ikke ved hvad dælen jeg skal stille op med

Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen: f(x) = - ln x +e^x    i punktet P(2,f(2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
17. januar 2011 af hulubuluz (Slettet)

det fatter jeg ikke en disse af, desværre :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af peter lind

Se her for en uddybning. http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#diff


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2011 af Tyrael (Slettet)

Givet f(x) = - ln (x) +ex,går igennem punktet P(2,f(2)).

Røringspunktets andenkoordinat er f(2) = -ln(2)+e2 = 6,69591 ≈ 6,7

Differentialkvotienten er f'(x) = ex-(1)/(x)

Tangentens hældning er f'(2) = e2-(1)/(2) = 6,88906 ≈ 6,9

Tangentens ligning er derved y = 6,9x+b, hvor tallet b mangles

Røringspunktets koordinater er x = 2 og y = 6.7, som indsættes i tangentens ligning:

6,7 = 6,9·2+b ⇔
b = -7,1

hvorfor tangenten til grafen for funktionen f(x) = - ln (x) +ex i punktet P er

y = 6.9x-7.1


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2011 af AskTheAfghan

Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen: f(x) = -ln(x) +ex i punktet P(2,f(2))

Funktionen:

      f(x) = -ln(x) + ex                                    P(2,f(2)) = P(x0,f(x0) = P(x0,y0)

      f(x0) = -ln(x0) + ex0        <=>

      f(2) = -ln(2) + e2            <=>

      f(2) = -0,693 + 7,389     <=>

      f(2) = 6,696                                      P(2,f(2)) = P(2 ; 6,696)

Differentialfunktionen:

      f'(x)  = -(1/x) + ex

     f'(x0) = -(1/x0) + ex0    <=>

      f'(2) = -(1/2) + e2       <=>

      f'(2) = -0,5 + 7,389    <=>

      f'(2) = 6,889                                     Hældningen = 6,889                          f'(x) = a

Tangentens ligning:

                y - y0            =       a(x-x0)                              <=>

                y - f(x0)         =       f'(x0)(x-x0)                        <=>

                y - f(2)          =       f'(2)(x-2)                           <=>

                 y - 6,696      =      6,889(x-2)                        <=>

                  y - 6,696     =       6,889x-13,778               <=>

                             y       =   6,889x-13,778 + 6,696     <=>

                              y      =  6,889x-7,082


Skriv et svar til: 8.025

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.