Matematik

Hjælp til sin(v)=cos(v-90)

17. januar 2011 af Justfromdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. Jeg har brug for forståelse til dette. Jeg skal kunne bevise det ud fra enhedscirklen, men det skal være skriftligt og ikke ved hjælp af billeder. Nogen der kan hjælpe mig ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2011 af mathon

   måske kender du
                                       cos(u-v) = cos(u)·cos(v) + sin(u)·sin(v)
    


Svar #2
17. januar 2011 af Justfromdk (Slettet)

 Nej det gør jeg desværre ikke.. Men hvis du kan forklare det jeg har skrevet ovenover, ville det glæde mig meget!


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2011 af mathon

ensvinklede trekanter


Svar #4
17. januar 2011 af Justfromdk (Slettet)

 Vil du ikke bare være venlig og forklare det, så jeg ikke bare skal sidde og gisne ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Tja,  hvis du ikke vil lave det ud fra en tegning er det svært at se de ensvinklede trekanter.

Fik du ikke svar forleden?


Svar #6
17. januar 2011 af Justfromdk (Slettet)

 Der fik jeg jo svar på cos(v)=sin(90+v)


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Nå du fik ikke læst den sidste del.


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis du har ligningen cos(v) = sin(90º+v) kan du vel selv prøve at sætte v = u-90º og så indse, at

sin(u) = cos(u-90º)


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. november 2011 af mathon

tegn evt. en retvinklet trekant

                            sin(A) = a/c = cos(90º-A)

som alment
giver
                           sin(u) = cos(90º-u)


Skriv et svar til: Hjælp til sin(v)=cos(v-90)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.