Matematik

Andengradsligning?

18. januar 2011 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal løse denne andengradsligning.. Kan nogle hjælpe, fordi jeg har svært ved det:

x + 2x^2 = 21
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Omskriv til 2x2 + x - 21 = 0

Beregn så først diskriminanten d, og derfra x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

Diskriminanten: 12-4*(2*(-21)) = 169

det sætter du ind i formlen for at finde x ^^. formlerne kan du finde på nettet.


Skriv et svar til: Andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.