Matematik

regression

18. januar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=2.76032*x^(0.042383)

når vindhastigheden er 45 knob så er vindhastigheden 3,2435 watt.

d) Benyt den fundne forskrift f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor vindhastigheden skal være, hvis effekten skal fordobles.
 

jeg prøvet at sætte effekten gange 2 på y's plads men det pogram jeg bruger skriver fals. er det fordi jeg har gjort noget galt eller er det meningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af NejTilSvampe

 hvad er f og hvad er x?


Svar #2
18. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

x= vindhastigheden

og f(x) = effekten


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2011 af NejTilSvampe

 f(x1) = 2f(x2)

f(x) = b*x^a

f(x1) / f(x2) = (x1/x2)^a = 2 <=> x1/x2 = a√2

x1 = a√2 * x2


Svar #4
18. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

undskyld men det forstår jeg ikke, skal man ikke bare gange y værdien med 2 ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2011 af NejTilSvampe

vindshastigheden skal være  a√2 gange så stor for at fordoble effekten. Hvor a = 0.042383

Dvs. hvis effekten er 3,2435 ved vindhastigheden 45 knob, skal vindhastigheden være  45*0.042383√2 = 569933661,0503527390219626528081 knob   for at opnå effekten  3,2435*2 = 6,487 W


Svar #6
18. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

hvis man så skal 3 doble effekten kommer det så til at hedde.

45*0,042382√3

?


Svar #7
18. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

45*0.042383√2  = 569933661,0503527390219626528081 knob

hvordan kan du få det til at give det ??

jeg får 1,03 ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2011 af NejTilSvampe

 Prøv istedet

45*2^(1/0.042383)


Skriv et svar til: regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.