Matematik

HJÆÆÆÆLP

18. januar 2011 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt lost her. det er de eneste tre opgaver i en hel matematik aflevering som jeg bare ikke fatter en skid af, og har rent ud sagt brug for at nogen laver dem "for mig" så jeg ligesom kan se hvad jeg skal og måske endda fatte pointen

1) En funktion f er bestemt ved f(x)=7lnx-2x^2

1 - a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

2) En funktion er bestemt ved f(x)=1/3x^3-2^2-5x

2- a) bestem monotoniforholdene for funktionen f

3) Om en funktion f(x) oplyses det, at f '(x)=x^2-12x

3 -a) bestem monotoniforholdene for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Tangenten til funktionen f(x) i punktet (x0, f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

2) Undersøg fortegnsvariationen for f'(x).

3) Samme fremgangsmåde som 2) . Her er f'(x) kendt.


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.