Matematik

Skalafaktor..

18. januar 2011 af x00 (Slettet)

 Heej folkens!
Jeg har i en aflevering fået en opgave om skalafaktor, men er lidt usikker :S

Opgaven lyder:
På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og DEF. Nogle af sidelængderne er angivet på figuren. Bestem længden af siden DF

Mit spørgsmål er så:
Skal man dividerer de to sider eller trække dem fra hinanden?!

Håber nogen kan hjælpe :))


Brugbart svar (3)

Svar #1
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skalafaktoren er forholdet mellem længderne af to ensliggende sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2011 af peter lind

Du skal bruge at forholdet mellem 2 tilsvarende sider i trekanten er uafhængig af siderne. Er således DE 10 gange så stor som DE er EF også 10 gange så stor som BC


Svar #3
18. januar 2011 af x00 (Slettet)

Jeg har den ene side i den store trekant 27 og den tilsvarende side i den lille trekant til 18. 

SKal jeg så sige 27-18 eller 27/18?

jeg vil umiddelbart sige at det er 27-18 da opgaven er uden hjælpemidler..


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2011 af peter lind

Det er 27/18


Svar #5
18. januar 2011 af x00 (Slettet)

 Så giver det ingen mening at opgaven er UDEN hjælpemidler :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2011 af peter lind

Det er jeg ikke enig i.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

27/18 = 3/2 . Det er da et nemt tal at regne med.


Svar #8
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

 Sry! kan godt se det nu! :)

27/18=1,5

også har jeg siden 14:

14*1,5=21 :))


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2016 af snylt (Slettet)

Nu spørger jeg nok ret dumt, men er kommet i tvivl.

Hvordan kan 14 * 1,5 = 21 ?

....


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2016 af SådanDa

14·1,5, du skal altså have 14 en og en halv gang. altså 14·1=14 og 14·0,5=7. I alt har du altså at 14·1,5=14·1+14·0,5=14+7=21.


Skriv et svar til: Skalafaktor..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.