Matematik

HJÆLP

19. januar 2011 af louisetb (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en næringsoplæsning kan antallet N(t) af bakterier t timer efter et forsøgs begyndelse beskrives ved: N(t) = 150 * e^0,5766t

Hvis man så er kommet frem til, at der vil være 4771 bakterier i forsøget efter 6 timer, hvordan beregner man så hvor mange procent antallet øges med pr. time?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af mathon

 

     væksten
                        N '(t) = 150·e0,5766·t ·0,5766 = 0,5766 · (150·e0,5766·t)  = 0,5766·N(t)

                        N '(t) = 0,5766·N(t)

                        N '(t) / N(t)  udtrykker væksten pr tid i relation til det momentane antal

                        (N '(t) / N(t))·100% udtrykker væksten pr tid i procent af det momentane antal

                        (N '(t) / N(t)) ·100% = 0,5766 · 100% = 57,66%


Svar #2
19. januar 2011 af louisetb (Slettet)

Facitlisten siger, at svaret er 78 % ):


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.