Matematik

Stamfunktion.

19. januar 2011 af x00 (Slettet)

Hee! jeg har fået en opgave med noget stamfunktion/integralregning men vi har ikke rigtigt fået forklaret opgaver som nedenstående, så håber der er nogen der kan hjælpe :)

Opgaven:
En funktion f er bestemt ved f(x)=x-4.
a) Gør rede for, at funktionen F1 er givet ved forskriften:
F1(x)=1/2*x^2-4x+1
er en stamfunktion til f.

På figuren ses grafen for en anden stamfunktion F2 til f.
bestem forskriften for F2.

Tak :))

*figuren er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: Stamfunktion.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af peter lind

a)Vis at F1'(x) = f(x)

Aflæs et punkt (a,b) på grafen. F2 afviger fra F1 med en konstant. Den kan du finde af F1(a)+k = F2(a) = b


Svar #2
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

 Skal jeg differentier F1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2011 af peter lind

ja


Svar #4
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

Så får jeg x-4 :)

har jeg så gjort rede for det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2011 af mathon

Ja


Svar #6
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan jeg så bestemmer forskriften til F2?


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. januar 2011 af mathon

         F2(x ) = (1/2)·x2 - 4x + k

         F2(xaflæst) = yaflæst = (1/2)·xaflæst2 - 4·xaflæst + k                   hvoraf k beregnes


Svar #8
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

Skal jeg bare tage og aflæse ét koordinatsæt som jeg sætter ind i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2011 af peter lind

ja


Svar #10
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

 Kan ikk få det til at passe :(

F_2 (x)=1/2x^2-4x+k

F_2(x)=1=1/2*1^2-4*1

er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. januar 2011 af peter lind

Hvilken koordinater har du aflæst?


Svar #12
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

 (1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. januar 2011 af peter lind

Så skal der gælde F2(1) = 1


Svar #14
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

 men ved ikk helt hvordan jeg skal isolere k når det er uden hjælpemidler :S


Brugbart svar (1)

Svar #15
19. januar 2011 af mathon

#7 fulgt op:

         F2(x) = (1/2)·x2 - 4x + k

         F2(1) = 1 = (1/2)·12 - 4·1 + k        

                       1  =  (1/2) - 4 + k       

                       1 = -(7/2) + k

                        k = (2+7)/2 = (9/2)


Svar #16
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

 Hvordan kommer du fra 1=(1/2)-4+k  til  1=-(7/2)+k ?


Brugbart svar (1)

Svar #17
19. januar 2011 af mathon

                  (1/2) - 4 + k = 1

                  (1/2) - (8/2) + k = (2/2)

                  -(7/2)  + k = (2/2)

                   k = (2/2) + (7/2) = (9/2)


Svar #18
19. januar 2011 af x00 (Slettet)

 TAAK! :))


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. januar 2011 af bullern (Slettet)

 Åh, sidder med samme opgave og har pt:

F2(7)=4=1/2*72-3*7+c
F2(7)=4=3,5+c
 

Hvordan kommer jeg videre?

Funktionen er 1/2x^2-3x+1 og punktet er (7,4)


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. januar 2011 af bullern (Slettet)

 Og hvordan bestemmer jeg f'(x)=0 videre her?

3x2+18x-24=0
3x2+18x-24+24=0+24
3x2-18x=24
 


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.