Matematik

Rente(jeg stinker til det:S:S:S)

19. januar 2011 af peter98 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave1. På en bestemt konto er den månedlige rente 1,75%. hvilken årlige procentvis rente svarer det til?

Opgave 2. En startkapital, der indsættes på en konto til 3,25 % i rente p.a., vokser i løbet af 10 år til 8949,81 kr. Bestem startkapitalen?

Opgave 3. En startkapital, der indsættes på en konto til 1,25 % i rente pr. måned, vokser i løbet af 3 år til 14075,49 kr. Bestem startkapitalen?

Opgave 4. En startkapital, der indsættes på en konto til 2,5 % i rente p.a., vokser i løbet af 8 år til 13402,3 kr.
a)Bestem startkapitalen
b)Bestem størrelsen af beløbet efter 11 år?
 

På forhånd mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2011 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#fremskriv


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2011 af JW09496 (Slettet)

Opg. 2

0,325 gange 8949,81=2908,688 dvs. rentetilskrivningen over 10 år er 2908,688 kr. Altså 290,868 kr. pr. måned

2908,688-8949,81=6041,121 dvs. startkapitalen er 6041,121 kr.

p.a= pro anno altså på årsbasis

Først regner du rententilskrivningen ud i kr. ud fra det du får givet og herefter trækker du rentetilskrivningen fra slutbeløbet, hvilket giver dig startbeløbet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3 og 4

Benyt renteformlen til beregning af slutkapitalen

Kn = K0·(1+r)n

hvor K0 er startkapitalen, r er rentesatsen, og n er antallet af renteterminer. Når slutkapitalen Kn er kendt sammen med rentefoden og antallet af terminer, finder man startkapitalen som

K0 = Kn/(1+r)n


Skriv et svar til: Rente(jeg stinker til det:S:S:S)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.