Matematik

Kvadrat sætninger, hjælp.

19. januar 2011 af SophiaCarmen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Er der nogle der kort lige kunne hjælpe mig med disse stykker?

Det er kvadratsætninger som skal omskrives. 

9x^2+1+6x =

16a^2-1 =

1/4x^2+1+x

a^2-8a+16

9x^2+4y^2+12xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal benytte kvadratsætningerne til at omskrive udtrykkene til enten kvadratet på en toleddet størrelse eller som to tals sum ganget med de samme to tals differens.


Svar #2
19. januar 2011 af SophiaCarmen (Slettet)

 yes, det ved jeg godt. Men aner ikke hvordan.. 

- Derfor spørger jeg om hjælp til det. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sammenlign det første udtryk med (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 . Leddet 9x2 er et kvadrat, og 1 er et kvadrat. Identidicer dem med a2 og b2 og bestem så a og b, og skriv udtrykket på formen (a+b)2 .


Svar #4
19. januar 2011 af SophiaCarmen (Slettet)

 Jamen hvad så med +6x? hvad skal jeg gøre af dem.. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det svarer jo til leddet 2ab . Kvadratet på en toleddet størrelse giver 3 led, når det ganges ud.

9x2 + 1 + 6x = (3x)2 + 2·(3x)·1 + 12 = (3x + 1)2


Svar #6
19. januar 2011 af SophiaCarmen (Slettet)

 Tak for hjælpen, synes bare de andre stykker er lige så svære! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

De kører helt efter samme skuffe. Nu har du set, hvad der er i skuffen. Prøv så, om du kan løse dem selv.


Svar #8
19. januar 2011 af SophiaCarmen (Slettet)

 16a^2-1 = (4a)^2-1

er det helt hen i vejret?


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er rigtigt. Benyt så sætningen (a+b)(a-b) = a2 - b2 til at skrive det som et produkt af to tal.


Svar #10
19. januar 2011 af SophiaCarmen (Slettet)

så giver det til sidst: (4a-1)(4a+1)


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt.

De sidste tre stykker drejer sig alle om kvadratet på toleddede størrelser.


Svar #12
19. januar 2011 af SophiaCarmen (Slettet)

 Tusind tak, dem har jeg fået lavet. men kan du så hjælpe med disse stykker?

Brøkere der skal forkortes.

n = (x^2+2xy+2^2)(x^2-2xy+y^2) / (x^2-y^2)^2

og 

m = (b+b)a+a+b / a^2(a+1)-b^2(a+1)


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Benyt kvadratsætningerne til at faktorisere tller og nævner, hvorved fælles faktorer kan forkortes ud.


Svar #14
19. januar 2011 af SophiaCarmen (Slettet)

 n = 1

og 

m = b+a^2+1 eller noget deromkring? 

korrekt? 


Brugbart svar (1)

Svar #15
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

n er korrekt.

I m mangler der nogle parenteser for at gøre det helt klart, hvad der menes.


Svar #16
19. januar 2011 af SophiaCarmen (Slettet)

m = (b+a)^2+1 så?


Skriv et svar til: Kvadrat sætninger, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.