Matematik

potensregneregl

19. januar 2011 af andreaen (Slettet)

 Hej jeg har brug for noget hjælp til en opgave med potenser.

hvad giver x^½ 

i dette tilfælde 9^½


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af Duffy

Prøv at taste det ind i din lommeregner...


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn 91/2 = √9 . Find det tal, der ganget med sig selv giver 9.


Svar #3
19. januar 2011 af andreaen (Slettet)

mange tak,

hvad med 9^1½?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Brug potensregnereglerne.

91,5 = 93/2 = (91/2)3


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2011 af SuneChr

1½ = 3/2         9^(3/2)  = kvadr.rod(9^3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2011 af NejTilSvampe

 9^1,5 = √(93)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er flere ensgyldige måder at vende potenser rundt på. Men hvad er lettest at regne i hovedet,
√(93) eller (√9)3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2011 af NejTilSvampe

 #7 - tuché ;)  Men min pointe var sådan set bare at ingen af jer brugte kombinationen af både et rodtegn og en potens. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det har du helt ret i. Jeg formodede, at trådstarter ville kunne slutte så langt ved at bruge svaret i #2.


Skriv et svar til: potensregneregl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.