Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregnings formler??

20. januar 2011 af xxsallyh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her med nogle virksomhedsøkonomis opgaver, som jeg har lidt problemer med.

Det er generelt formler jeg ikke rigtig kan huske.

En af opgaverne lyder sådan her:

I produktionsvirksomheden KENTOP forventer man for det kommende halvår følgende for produktet NOTE:

salgspris: 2500 kr, materialeforbrug pr stk. 700 kr, arbejdsløn pr stk. 400 kr, salgsprovision pr stk. 100 kr, afsætning 800 stk.

Kunne nogle fortælle mig hvordan man udregner forventede variable enhedsomkostninger, forventede dækningsbidrag ved salg a 1 stk NOTE, forventede dækningsbidrag i det kommende halvår for produktet, og den forventede dækningsgrad for det kommende halvår ved salg af produktet.

og hvordan jeg udregner omsætningen?

Jeg kunne VIRKELIG bruge jeres hjælp!!! på forhånd mange tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

Alle de nævnte omkostninger er variable

VE = variable enhedsomkostninger = materialeforbrug pr stk + arbejdsløn pr stk + salgsprovision pr stk

DB = dækningsbidrag = afsætning* (salgspris - variable enhedsomkostninger)

Dækningsgrad = dækningsbidrag *100 / omsætning

Omsætning = salgspris* afsætning


Svar #2
22. januar 2011 af xxsallyh (Slettet)

tusind tak !!


Skriv et svar til: Beregnings formler??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.