Matematik

Hjælp til et par opgaver (studentereksamen)

20. januar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

se link: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/091211_STX_mat_A.ashx

Jeg har besvær med opgave 15 og 16 (jf. linket) så jeg tænkte på om der ikke var nogen som kunne være behjælpelige?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 15. bestem maksimum for funktionen A(v) = 200v / (v+2)2

Opg 16. Bredden b af rektanglet er 2x , så h = f(x) = 5 - x4 = 5 - (b/2)4 . Isoler b af udtrykket, hvorved b bliver udtrykt som en funktion af h. Udtryk dernæst arealet af rektanglet som en funktion af h.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2011 af peter lind

15. Find A'(v) og løs ligningen A'(v) = 0

16. Bredden er det dobbelte af den x-værdi der indsat i funktionen giver højden


Svar #3
20. januar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hvad skal man bruge informationer som dette til 0<h<5 er det blot for at få sine resultater bekræftet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2011 af peter lind

Hvis h> 5 er der ingen løsning til opgaven idet f(x) ≤ 5


Skriv et svar til: Hjælp til et par opgaver (studentereksamen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.