Matematik

Simpel opgave hjælp

21. januar 2011 af casperl92 (Slettet)

 En vare koster 217 kr. Herefter beregner grossisten sig 38% i fortjeneste, detailhandleren beregner sig 38% og til slut lægges der 25% moms på.

a. hvad koster varen nu?

b. hvor mange procent er varens pris steget ialt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2011 af mathon

             (217 kr)·1,382·1,25 = (217 kr)·2,3805 = 516,57

             ((516,57-217)/217)·100% = (516,57/217 - 1)·100% = (2,3805- 1)·100% = 1,3805·100% = 138,05%


Skriv et svar til: Simpel opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.