Matematik
Vektorer
03. maj 2005 af
spiderwebby (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig i gang med denne opgave:
I et koordinatsystem er givet vektoren a=(2 over -3). Om en vektor b oplyses, at
a*b = 4 og a*b"hat" = -19
Bestem koordinatsættet for b.
Men hvordan gør jeg det, for b går jo ind i begge oplyste vektorer, så man kan jo ikke ligefrem isolere b ved at sætte dem op i mod hinanden. Eller kan man?
I et koordinatsystem er givet vektoren a=(2 over -3). Om en vektor b oplyses, at
a*b = 4 og a*b"hat" = -19
Bestem koordinatsættet for b.
Men hvordan gør jeg det, for b går jo ind i begge oplyste vektorer, så man kan jo ikke ligefrem isolere b ved at sætte dem op i mod hinanden. Eller kan man?
Svar #1
03. maj 2005 af frodo (Slettet)
du kunne jo kalde b (b1,b2), og dernæst indsætte det du ved i de to oplysniger, hvoraf du kan isolere de to ukendte b1 og b2
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
