Matematik

vektorer 2d

23. januar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej problemer med vektorer:) har vedhæftet et billede

men hvordan tegner jeg en vektorer som kun er givet ud fra et x og et y koordinat, jeg skal da minimum bruger 2 xy koordinater for en ret linie :)

Vedhæftet fil: Untitledlol.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af NejTilSvampe

 Du skal se det som  <Δx , Δy> 

a = Δy / Δx


Svar #2
23. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay så det er hældningen og så kan man opstille

y=ax+b og isolere b og så har man en linie?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af NejTilSvampe

Du kan ikke finde b, men du har heller ikke brug for den.

Der gælder for paralelle linjer at deres hældningskoefficient er ens. Og for ortogonale linjer er produktet af deres hældninger -1.

Det er én metode du kan bruge, men du kan også bruge at skalar produktet for ortogonale vektorer er 0, og determinanten for paralelle vektorer er 0. Men personligt fortrækker jeg den øverste.


Svar #4
23. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

nej det har du ret i jeg tænker hele tiden på det som et punk i steder for en hældning

hvad betyder ortogonale linjer ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2011 af NejTilSvampe

 #4 - ortogonal = retvinklet , er lige gået op for mig at det ikke var det opgaven handlede om :p så glem alt om ortogonal.. =)

Du skal bare se hvornår hældningerne er ens eller ens med modsatte fortegn :)


Svar #6
23. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

der står også i opgaven at jeg ska indtegne dem i et koordinatsystem, må jeg selv vælge "startpunktet" for dem? det er jo ikke stedvoktorer som starter ved 0

hvis den er ortogonal er den vel også parallel?

hvad mener du med "Du skal bare se hvornår hældningerne er ens eller ens med modsatte fortegn :)" hvad vil det sige giv et eksempel tak:):)


Svar #7
23. januar 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvad betyder "ensrettet" om hældningen giver + eller - ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

En anden måde at løse opgaven på er ved at normere de fire vektorer. Man dividerer hver vektor med sin længde og finder de til vektorerne knyttede enhedsvektorer n. De vektorer, der er ensrettede, vil have identiske enhedsvektorer, mens de vektorer, der er modsat rettede, vil have n1 = -n2 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2011 af NejTilSvampe

 #6 - Ja det er ligegyldigt hvor dit begyndelses punkt er.

Nej hvis de er ortogonale er de IKKE paralelle, det er to stikt modsatte begrebber.

Når hældningerne er ens er det ensrettet , når hældningerne er ens men med modsatte fortegn er de modsatrettet.


Skriv et svar til: vektorer 2d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.