Matematik

Granithjul

23. januar 2011 af MarleneBby (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heey håber i kan hjælpe mig(:

I får lige opgaven (:

I Danfoss Universe er der et granithjul, som drejer rundt på vand.

Hjulet har en ydre diameter på 1,80m & en indre diameter på 1,50m samt en bredde på 0,45m.

Beregn hjulets tykkelse (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af trinebf (Slettet)

 Hjulets tykkelse er forskellen mellem den indre og den ydre diameter, og altså 1,80m - 1,50m = 0,30 m. Hvis du skal finde arealet af granitet skal du så gange de 0,30m med bredden (0,45m) så du får 0,135 m^2 :)


Brugbart svar (8)

Svar #2
23. januar 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 så lige jeg havde mine besvarelser til den omtalte fsa liggende. Ved ikke om du kan bruge det.

Jeg kan i øvrigt tilføje at du ikke helt kan stole på trine :) der er vist lidt misforståelser inden for området med diameter og radius :) Jeg kan i øvrigt tilføje at jeg fik 12 i denne opgave, og mener at mine besvarelser her var rigtige.

5.1 Beregn hjulets tykkelse.
0,9-0,75 = 0,15 meter

5.2 Vis, at hjulets rumfang er 0,35.
π * 0,9² * 0,45 - π * 0,75² * 0,45 ≈ 0,35 m³

5.3 Beregn vægten af granithjulet.
2,7 * 106 * (π * 0,9² * 0,45 - π * 0,75² * 0,45)/1000 ≈ 945,1 Kg
 


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Glædeligt Hjul ;-)


Svar #4
24. januar 2011 af MarleneBby (Slettet)

 Tak skal i have (: 

Jeg fik 7 for hele opgaven Mongomaniac (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. april 2011 af camilla123321 (Slettet)

 hvorfor 106?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. april 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 Der skal stå ti i sjette, den fjernede min opløftede potens under kopieringen.

Jeg mener jeg brugte de 10^6 til at konvertere måleenheder, men jeg kan ikke huske det.


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. april 2011 af camilla123321 (Slettet)

 okay tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. september 2011 af Simone155 (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg havde nemlig samme opgave :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. oktober 2011 af camilla123321 (Slettet)

så lidt :D

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. oktober 2011 af Mongomaniac (Slettet)

Beklager fejlen med i ti i sjette... hvis i vil have teorien for hvorfor trine svarede forkert, så var det fordi hun valgte at finde differensen på diameterne (i stedet for radius), hvilket gør at hun fandt den dobbelte tykkelse. Hun skulle altså have divideret med 2, for at få det rigtige svar.


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. februar 2012 af lmullel (Slettet)

Hej 

 

Går i folkeskole og har den her blækrening.

 

Men jeg forstår ikke det der ikke 2 tal der kommer efter 0,9 og efter 0,75. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
22. februar 2012 af Rankex (Slettet)

Man kan også sige:

(0.35 m^3  * 1000000 * 2,7 )/1000 = 945 Kg :-)


Brugbart svar (1)

Svar #13
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det kan man, og det er for så vidt også det, der udregnes i sidste linie i #2.


Brugbart svar (1)

Svar #14
20. april 2012 af Zerkia (Slettet)

tak for al hjælpen men hvordan forklarer jeg alle de tal? hvis jeg bare skriver f.eks. = granithjulets rumfang er 35cm3 = og så skriver alle de der tal så vil jeg få fejl for ikke at forklare alle de tal. tak fordi i læste dette og svar hurtigst muligt min opgave om granithjulet er til onsdag 25/4/2012.


Brugbart svar (2)

Svar #15
22. april 2012 af emma2828 (Slettet)

Til Zerkia

I stedet for at indtaste alle tallene i opg. 5.3, så skrev:

0,35m3*2700kg/m3

Det giver samme resultat, altså: 945:-)

(Jeg har også opgaven for)

Hilsen Emma2828


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. januar 2013 af TheSlob (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. januar 2013 af TheSlob (Slettet)

hvorfor halvere du 1,80 og 1,50?

 


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det skyldes, at disse tal er diametre i de to cirkler, og man benytter en cirkels radius til beregning af cirklens areal.


Skriv et svar til: Granithjul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.