Matematik

Matematik nemme opgaver hjælp

23. januar 2011 af casperl92 (Slettet)

 En vare koster 1200kr. stiger 5% om året i 10 år.

hvad er den årlige vækstrate?

hvad er den årlige fremskrivningfaktor?

hvad koster varen efter de 10 år?

hvor mange penge skal vi indsætte i en bank nu, hvis der skal stå 10.000 på kontoen om syv år. banken tilskriver 6% rente en gang om året.

En kapital på 12000 kr. vokser på en termin til 12050 kr.

hvor stor er terminsrenten?

i en anden bank vokser en kapital på 12000kr. på otte terminer til 14735,34 kr. hvad er renteprocenten pr. termin i denne bank?

SVAR PÅ DEM, OG FÅ EN GAVE!! Eller bare, svar på dem og gør mit liv nemmere, hvis du kan!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2011 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget...

Vi skal vel ikke bare lave dine opgaver for dig?!


Svar #2
23. januar 2011 af casperl92 (Slettet)

Regn i det mindste dem I har lyst til så, har jo lavet de fleste ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

En vare koster 1200kr. stiger 5% om året i 10 år.

hvad er den årlige vækstrate?

vækstraten er det samme som % stigningen

hvad er den årlige fremskrivningfaktor?

1+ vækstraten

hvad koster varen efter de 10 år?

brug formlen for eksponentielle sammmenhænge  y=b*ax         og sæt x = 10


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2011 af PernilleKesje (Slettet)

 Jeg kunne også godt bruge hjælp til den sidste opgave!


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2011 af mathon

                 12000·(1+p/100)8 = 14735,34


Skriv et svar til: Matematik nemme opgaver hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.