Fysik

Vekselspænding

24. januar 2011 af jessH (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heeeej (:

Jeg ville lige spørge om at vekselspænding var det samme som vekselstrøm. ?

og hvis ja, hvorfor man så kalder det ene spænding og det andet strøm hvad er forskellen. :D ?

Ved godt det er nogle lette spørgsmåål , såå plzz hjælp mig folkens (:  


Brugbart svar (4)

Svar #1
24. januar 2011 af mathon

                       ...spænding - som måles i Volt - er ikke identisk med strøm - som måles i Ampére


Brugbart svar (3)

Svar #2
24. januar 2011 af klingest (Slettet)

 du kan godt have en vekselspænding uden at der løber en vækselstrøm... 

Hvis du har en vekselspænding og lukker dit kredsløb vil der løbe en vækselstrøm med samme frekvens som vækselspændingen.

fx. hvis du har en vekselspænding der hedder: U = 20* cos(2*pi*f*t) Volt, hvor f er frekvensen og du har en modstand i kredsløbet på fx. 10 ohm, så kan du bruge ohms lov til at finde vekselstrømmen.

Ohms lov er U = R*I dvs. I = U/R = 20*cos(2*pi*f*t) / 10 = 2*cos(2*pi*f*t) Ampere.

håber det hjalp. :) 


Svar #3
24. januar 2011 af jessH (Slettet)

ok tak guys (:

- det var en stor hjælp (:  


Skriv et svar til: Vekselspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.