Matematik

vektorer

24. januar 2011 af doha (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan nogen af jer hjælpe. 
I planen er der givet to vektorer ,a=( t-2) og b ( 3 )

                                                                   5             -3

Bestem tallet t, så vektorer og er ortogonale.

Jeg bruger den formel, a1*b1+a2*b2= 0
Jeg får -7 og -3 men det er ikke rigtigt når jeg sætter i ligningen.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2011 af NejTilSvampe

 når du skriver vektor koordinater så brug   a = <a1;a2>  , det er nemmest at læse. Vektorer er markeret med fed.

Går ud fra du mener  a = <(t-2);5>  og  b = <3;-3>

Find skalarproduktet og sæt det lig 0 og løs mht. t.

3(t-2) + 5*-3 = 0 

3t-6 = 15

3t = 21 => t = 21/3 = 7


Svar #2
24. januar 2011 af doha (Slettet)

 ja tusind taak, jeg havde svært ved det sidste led, men det stemmer, taak for det:D


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.