Matematik

vektorer

24. januar 2011 af doha (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i rummet er der givet to vektorer

vektor A(-2;4;5) vektor B(1;-3;-2)

a) Bestem en ligning for den plan a, der er udspændt af vektor a og b, og som indeholder punktet P(1;3;-6) 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren n = a×b er en normalvektor til planen a . Idet Q=(x;y;z) er et punkt i planen, er planens ligning bestemt af

PQn = 0 , eller

(x-1 ; y-3 ; z+6)•n = 0


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. januar 2011 af DennisDeH (Slettet)

Beregn krydsproduktet n=AxB. Tag skalarproduktet n·(x-P)=0, hvor x=(x, y, z)t, så har du din ligning ved at reducere din ligning ;)


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.