Matematik

forskrift

25. januar 2011 af tomassongirl (Slettet)

 to personer kan tømme et anker øl på 15 dage.. efter at have drukket i 6 dage drikker den ene resten på 30 dage. hvor lang tid ville de have taget hver især om at tømme ankeret?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2011 af mathon

1 person kan tømme (1/30) anker pr dag (de første 6 dage)

          2 personer i 6 dage tømmer ((1/15) anker/dag)·(6 dage) = (6/15) anker = (2/5) anker
          rest = (3/5) anker, som tømmes af én mand på 30 dage
dvs
          ((3/5) anker) / (30 dage) = (1/50) anker/dag  (efter de første 6 dage)

tid for én mand at tømme et anker øl:

          første 6 dage drikkes ((1/30) anker/dag) · (6 dage) = (1/5) anker
          rest = (4/5) anker, som drikkes på
          ((4/5) anker) / ((1/50) anker/dag) = 40 dage

   samlet tømmetid for én mand = (6 + 40) dage = 46 dage


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg ville have forventet at personerne hver især drikker lige meget hver dag gennem hele perioden. Der står ikke noget andet i teksten.

Personerne klades A og B

A & B drikker 1 anker på 15 dage

På 6 dage drikker de 1/15 *6 =2/5 anker

A drikker resten, 3/5 anker, på 30 dage

A drikker 3/5 :30 anker = 1/50 anker pr dag

A drikker 15*1/50 anker = 3/10 anker på 15 dage

B drikker resten, 7/10 anker på 15 dage

B drikker 7/10 :15 ankre = 7/150 ankre pr dag

A kan drikke et anker på 1: 1/50 dage = 50 dage

B kan drikke et anker på 1: 7/150 dage =21,4 dage


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2011 af mathon

#2

         ...ét er pæne, ædruelige kvinders forventning - noget andet er DRUK!!!


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2 er korrekt:

15 * (x + y) = 1 .......... (1)

På 6 dage drikkes 6 * (x + y)

Rest = 1 - 6 * (x + y), som drikkes af X på 30 dage

X drikker altså (1-6(x+y))/30 pr. dag

30x = 1 - 6 * (x + y) .......... Indsæt (1)

30x = 1 - 6 * 1/15 = 15/15 - 6/15 = 9/15 = 3/5

x = 3/150 og X vil kunne tømme ankeret alene på 50 dage
==========================================

Af (1) fås 15 * 3/150 + 15 * y = 1

15y = (150-15*3) / 150 = 105 / 150

y = 7/150 og Y vil kunne tømme ankeret alene på 21,4 dage
===========================================


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.