Matematik

hjælp - skal opstille en model

25. januar 2011 af tøsebarnet91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej,

jeg har matematik på b-niveau og kan simpelthen ikke finde ud af hvordan denne skal regnes. nogen som kan hjælpe?

Opgave 2:
I 2005 betalte hver elforbruger i Roskilde 382,50 kr. i fast årligt abonnement til Roskilde Elforsyning. Derudover betales der 1,5697 kr. pr. kWh for elforbruget.
A: Opstil en model, der beskriver sammenhængen mellem den samlede udgift (i kr.) til el i 2005 og elforbruget (målt i kWh).
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

lineær sammenhæng  f(x) = ax + b     hvor den afhængige variable f(x) er den samlede elregning, målt i kroner. Konstanten a er elforbruget pr kilowattime, og konstanten b er det beløb der skal betales i årlig abnnement.  Den uafhængige variable x er forbruget af el målt i kilowattimer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2011 af NejTilSvampe

 y = ax + b

y = 1,5697x + 382,50 

hvor y er den samlede udgift i kr.  og x er elforbruget i kWh.


Svar #3
25. januar 2011 af tøsebarnet91 (Slettet)

åh mange tak begge to. nu forstår jeg det!


Skriv et svar til: hjælp - skal opstille en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.