Fysik

Varmluftsballon, Opdrift..Haster!! tak:)

25. januar 2011 af Pashtana (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi ser på en varmluftsballon, der svæver i konstant højde.Rumfanget af ballonen er 450 m^3.

Beregn opdriften af ballonen, når densiteten af den varme luft i ballonen er 0,070 kg/m^3. Densiteten af luften uden om ballon er 1,15 kg/m^3.

Ved ikke helt hvad jeg skal gøre?

Jeg tænkte på: Fop=0,070kg/m^3*450 m^3* 9,82N/kg......?

Men så forstår jeg ikke hvorfor jeg har fået 1,15 kg/m^3 at vide?

Men da den svæver i konstant højde skal jeg vel også finde Ft ik?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

Se 'Hjælp til fysik opgave' ovenfor.


Svar #2
26. januar 2011 af Pashtana (Slettet)

#1 Hvor ovenfor? Kan ikke få øje på det...
 

Se 'Hjælp til fysik opgave' ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2011 af TorbenA (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2011 af mathon

                                  opdriften er lig med tyngden af den fortrængte, kolde luft

                        vektorligning:          Fop = -V·ρkold·g

                        skalarligning:          Fop =  V·ρkold·g

                                                       Fop = (450 m3)·(1,15 kg/m3)·(9,82 m/s2) = 5.081,85 N


Svar #5
27. januar 2011 af Pashtana (Slettet)

Tusin tak for hjælpen alle sammen:) i har lige hjulpet mig med at forstå det (Noget min lære ikke kunne:D)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2013 af Lydi (Slettet)

Hvor har du fået 1,15 kg/m^3 fra? Er det noget du har slået op i en tabel eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2013 af mathon

#6

                læs teksten i #0


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2013 af Lydi (Slettet)

Jeg kan stadig ikke se det. Kan du være mere specifik?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2013 af mathon

  mere specifikt: 

                                   #0
                                     3. linje
                                       6. ord
                                          + studie-lyst uden at løbe med en halv vind


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2013 af Lydi (Slettet)

Jaja, men kommer det tal fra en tabel som man kan slå op eller er det bare et tal fra en opgavebeskrivelse?

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. april 2013 af mathon

 

                 det sidste   i det her tilfælde



 
                

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2013 af Lydi (Slettet)

Okay. Har du nogen idè om hvordan man regner sig frem til densiteten af luft udenfor en ballon?

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. april 2013 af mathon

ellers
                        p • M       p • (0,029 kg/mol)
                 ρ =  ------ = -----------------------------
                        R • T    (8,31451 J/(mol·K)) • T


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2013 af mathon

#13



                        p • M            p • (0,029 kg/mol)                                                       P
                 ρ =  ------ = ----------------------------------- =  (0,003488 kg·K/(Pa·m3)) • ---
                        R • T    (8,31451 Pa•m3/(mol·K)) • T                                               T


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. december 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvordan beregner man så varmlufts densitet, vi kan tage eksempel i en luftballon

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. december 2014 af mathon

Beregningen foregår på samme måde men med en anden  \frac{p}{T} -værdi


Skriv et svar til: Varmluftsballon, Opdrift..Haster!! tak:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.