Matematik

Differenskvotienten

25. januar 2011 af lajo1312 (Slettet)

 Har en opgave der lyder:

Givet funktionen f(x) =2x^2-x

Benyt tretrinsreglen til at beregne f ' (3)

Benyt tretrinsreglen til at beregne f ' (x)

Hvordan kommer jeg overhovedet igang med at opstille differenskvotienten?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at benytte tretrinsreglen.

Beregn differenskvotienten fra x0 = 3 med tilvækst h , og vis, at denne har en grænseværdi for h gående mod 0. Grænseværdien kaldes for differentialkvotienten af f i punktet 3 og betegnes f'(3) .

Gennemfør den samme analyse fra x0 = x med tilvækst h. Denne differenskvotient er

(f(x0+h) - f(x0)) / h


Skriv et svar til: Differenskvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.