Matematik

tal til procent % ?

26. januar 2011 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

har en opgave hvor jeg har tre tal som jeg skal sætte ind i et cirkeldiagram. men inden jegsætter dem ind skal jeg omregne dem til %. de tre tal udgør 100% tilsammen og kan ikke huske hvad formlen er til at kunne finde hvor mange % hvert tal er. håber i kan hjælpe mig med mit lille problem. jeg ville helst gerne have svaret i en formel =)

Talene 

10500

7000

12500

10500+7000+12500= 30000 = 100%

Problem

10500          =          %?

7000            =          %?

12500          =?        %?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af Walras

Du skal starte med at finde summen af dem. 

10500+7000+12500=30000

Du finder da de procentvise andele ved at dividere med summen og gange med 100 % således, at

10500/30000*100%=35 %

Resten klarer du selv.


Svar #2
26. januar 2011 af stef4905 (Slettet)

 mange tak XD


Skriv et svar til: tal til procent % ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.