Matematik

Sandsynligheden

26. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I en pose ligger 20 kugler: 10 blå, 5 røde, 4 grønne og 1 hvid.

En kugle udtages tilfældigt. Hvad er sandsynligheden for at få:

a) en blå = 10/20 - 0,5 = 50 % Er det rigtig ?

b) En grøn = 4/20 = 0,2 - 20%  Er det rigtig ?

c) En hvid ell. rød = 6/20 - 0,3 - 30 % Er det rigtig ?

d) ikke rød = 15/20 - 0,75 - 75%

Hvis 2 kugler udtages, hvad er så chancen for at det er:

KUNNE IKKE FINDE UD AF

a) 2 blå

b) 2 grønne

c) 1 rød og 1 hvid

KUNNE IKKE FINDE UD AF

Beregn sandsynligheden for at udtage 3 blå i træk


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2011 af asgerregsa (Slettet)

 c. er ikke rigtig fordi der kun er 5 røde og ikke 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af mette48 (Slettet)

#1 der står1 hvid eller 1 rød

der er 1 hvid og 5 røde

s er 6/20

2 blå    10/20 * 9/19


Svar #3
26. januar 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

2# h

Hvad mener du med 9*19 ?


Skriv et svar til: Sandsynligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.