Matematik
Stamfunktion
Hej studieportalen.
Jeg har vedhæftet min aflevering. Jeg har problemer med opg. 11. Jeg er rigtig dårlig til stamfunktion, og vil gerne hjælpes igennem.
Svar #1
26. januar 2011 af navn1994 (Slettet)
kan ikke åbne(eller orker det ikke, but no one knows), kan du forklarer det?
Svar #2
26. januar 2011 af mathon
f(x)= √(x)−x+2
A = 0∫4 f(x)dx
A = 0∫4 (√(x)−x+2)dx = [(2/3)x·√(x) - (1/2)x2 + 2x]04 = (2/3)·4·√(4) - (1/2)·42 + 2·4 = (16/3) - 8 + 8 = (16/3)
Svar #3
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Beregn det bestemte integral
A = 0∫4 f(x) dx
Benyt, at ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k
Svar #4
26. januar 2011 af zuku (Slettet)
#1 - Det kaldes dovenskab ;)
#2 Den hedder f(x)= √x-x+2, og så langt ved jeg godt :) Men hvad skal jeg efter. Skal jeg ikke indsætte:
0∫4 √x-x+2 dx =
eller er jeg helt forkert på den, og hvad gør man efter?
Svar #5
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Anvend formlen nederst i #3 på hvert led i funktionen f(x) = √(x) -x +2 = x1/2 -x1 + 2·x0 , og indsæt så grænserne.
Svar #8
26. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Benyt formlen ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k på hvert led i funktionen f(x) til at beregne
A = 0∫4 f(x) dx
Med andre ord: Bestem en stamfunktion F(x) til f(x) og beregn A = F(4) - F(0) .
Forstår du ikke, hvordan formlen i #3 benyttes? Eller hvad er det, du ikke forstår?
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
