Matematik

Hvordan laver man ligninger?

27. januar 2011 af gleefan (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har lige 3 spørgsmål om hvordan man laver disse ligninger: b   10x + 4 - 3x=-45

c   12 - 2x + 5x - 6=6

d   19x - 6x + 13 - 7 + x=20

på forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Få x'erne over på den ene side af lighedstegnet, og ligeledes med tallene over på den anden side. Du må +,-,* og / med samme tal på begge sider. Forvirret? Jeg kan da tage den først:

b 10x + 4 - 3x=-45

7x + 4 = -45

7x = -49

x = (-49/7) -7

Hvis du sætter -7 ind vil du opdage, at ligningen er rigtig ;)

Samme fremgangsmåde ved de andre.


Svar #2
27. januar 2011 af gleefan (Slettet)

#1
 

Få x'erne over på den ene side af lighedstegnet, og ligeledes med tallene over på den anden side. Du må +,-,* og / med samme tal på begge sider. Forvirret? Jeg kan da tage den først:

b 10x + 4 - 3x=-45

7x + 4 = -45

7x = -49

x = (-49/7) -7

Hvis du sætter -7 ind vil du opdage, at ligningen er rigtig ;)

Samme fremgangsmåde ved de andre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2011 af BabseBritta (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2014 af Halldis1 (Slettet)

12 - 2x + 5x - 6=6
3x + 6 =6
3x=12
X=4

Skriv et svar til: Hvordan laver man ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.