Fysik

Hjælp til fysik opgave VIGTIGT

27. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej . Jeg er i gang med min fysik opgave, men jeg er gået i stå på et af opgaverne . Jeg har 2 metoder, men jeg ved ikke hvilken en der er rigtigt. Håber der er nogle som vil være søde at hjælpe mig.

En person sidder på en stol. Person og stol vejer tilsammen 75 kg. Solens fire ben hviler hver på et areal af størrelsen 2cm2. Find stolens tryk på gulvet.

1. metode:
P= F/A
75 kg = F/0,0004 m2
75 gange 0,0004 = 0,03 N= F

2. metode:
F= m gange g
F= 75 kg gange 9,82 N/kg
F= 736,5 N

P= F/A = 4 gange 2 = 8/10.000 = P = 736,5/0,0008 m2 = 954375 N/kg

Er det den 1.metode eller den 2. metode jeg skal bruge, eller er det den heelt tredje ?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af peter lind

Det er tyngdekraften, der er tale om, så kragten er m*g. Den sidste ligning er det rene sludder. 4*2 = 8/10.000 = 736,5/0,0008!!!


Svar #2
27. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Så svaret er:
F= m gange g
F= 75 kg gange 9,82 N/kg
F= 736,5 N

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2011 af peter lind

Det er ikke det endelige svar. Nu skal du finde trykket af P = F/A, som du selv skriver i #0


Svar #4
27. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Dvs. dette: P= F/A = 4 gange 2 = 8/10.000 = P = 736,5/0,0008 m2 = 954375 N/kg ??????


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2011 af peter lind

4*2= 8/10,000 = 736,5/0,0008 !!!!


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. januar 2011 af mathon

                      tryk har enheden N/m2 = Pa eller afledt enhed


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. januar 2011 af mette48 (Slettet)

tryk = kraft pr areal

tryk =[ 75 kg * 9,82 m/s2]/[4*2cm2] =75*9,82/8 kg*m/s2/cm2 =

75*9,82/8 kg*m/s2/cm2 =92,1 N/cm2 =92,1*10000 N/m2 =9,21*105Pa


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave VIGTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.