Matematik

Hjælp til en matematik opgave

27. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej . Jeg er i gang med at lave en matematk opgave, men jeg er gået i stå på et af opgaverne opgave 1 c:

Når en kvægavler skal bestemme vægten af en kvie, kan han måle omkredsen af dyrets bryst (bringmålet) og derefter finde vægten i en tabel.
Tabellen viser sammenhængen mellem bringmål og vægt for kvier af Jerse-racen.

Bringmål (cm):  69          160
Vægt (kg):           30          314

Denne sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved:
y= b gange x opløftet i a.
Hvor x er bringmålet (cm) og y er vægten (kg).

a) Bestem tallene a og b.
    Svar: a = 2,7919
              b = 2,2036 gange 10 opløftet i -4.

b) Bestem vægten af en kvie med bringmål 130 cm.
    Svar: 176 cm.

c) En kvies bringmål er i løbet af en periode steget med 10 %. Hvor mange procent er kviens vægt steget?
    Svar: ???????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af peter lind

Find r af (f(x*(1+r))-f(x)/f(x) = b*(x*1,1)a. Det bemærkes at ved udregningen vil x forsvinde fra ligningen


Svar #2
27. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Hvordan ? Forstår det ikke helt .. Vil du være sød at uddybe det lidt mere ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2011 af peter lind

Indsæt x(1+r) på x's plads i funktionsudtrykket                             giver  kviens nye vægt

Fratræk f(x) fra dette                                                                           giver kviens vægtstigning

Divider resultatet med f(x)                                                                  giver  kviens relative vægtstigning

sæt dette lig med b*(x*(1 +0,1))                                                    Højre side kviens vægt, når bringen er vokset med 10% = 0,1


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2011 af aishaali (Slettet)

Indsæt x(1+r) på x's plads i funktionsudtrykket giver kviens nye vægt

Fratræk f(x) fra dette giver kviens vægtstigning

Divider resultatet med f(x) giver kviens relative vægtstigning

sæt dette lig med b*(x*(1 +0,1))a Højre side kviens vægt, når bringen er vokset med 10% = 0,1


 


Svar #5
27. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Vi indsætter x(1+r) ved x's plads i funktionsudtrykket giver kviens nye vægt, så det kommer til at hedde:
y= b gange x(1+r) opløftet i a.

? Er det det i mener ved det første?


Svar #6
27. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Jeg er faktisk meget forvirret nu .. Altså der er facitliste med og det er 30,49 %. Men jeg ved bare ikke hvordan de har fået det til det.. Kan i ikke bare skrive mellemregningen, så jeg kan forstå det ?

Er det kapitalfremskrivning ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2011 af peter lind

netop


Svar #8
27. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Vi indsætter x(1+r) ved x's plads i funktionsudtrykket giver kviens nye vægt, så det kommer til at hedde:
y= b gange x(1+r) opløftet i a

Fratræk f(x) fra dette giver kviens vægtstigning:
? Hvordan gøres dette?


Svar #9
27. januar 2011 af Spøgelset (Slettet)

Vil du være sød at skrive mellemregningerne ned ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2011 af peter lind

venstre side

f(x(1+r)) = b*(x(1+r)a

f(x) = b*xa

(f(x(1+r) -f(x)) /f(x) = [b*(x(1+r)a -b*xa)/(b*xa) =  (b*xa*(1+r)a-b*xa))/(b*xa)

Højre side

b*(x(1+0,1)a = b*xa*1,1a


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.