Matematik

bevis , hjælp det haster :(

27. januar 2011 af aishaali (Slettet)

Bevis 1 :

φ+ φ=1
(1+ √5)/2+ (1- √5)/2
(1+ √5+1-√5)/2
(1+1)/2
2/2
 

nogen der kan skrive hvad der sker fra trin til trin altså hvad man gør ?

φ+ φ=-1
(1+√5)/2 · (1-√5)/2
((1+√5 )·(1-√5 ))/(2·2)
(1-√5+ √5-5)/4
(1-5)/4
(-4)/4
-1
 

også med dette bevis tak !

det ville være en stor hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2011 af peter lind

Det spørgsmål har du jo oprettet i en anden tråd og fået svar der.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

φ * φ= -1
(1+√5)/2 · (1-√5)/2
((1+√5 )·(1-√5 ))/(2·2)
Den næste linie er forkert. Du skal bruge sætningen om "to tals sum gange samme to tals differens er lig med kvadratet på første led [=1^2] minus kvadratet på sidste led [=(√(5))^2]"
(1-√5+ √5-5)/4
(1-5)/4
(-4)/4
-1
 


Svar #3
27. januar 2011 af aishaali (Slettet)

undskyld hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Du skal bruge sætningen om "to tals sum gange samme to tals differens er lig med kvadratet på første led minus kvadratet på sidste led".

Den kan findes (med forklaring) i din mat.-bog.

- Har du sådan en - ?

Hvis det går helt galt, kan du jo istedet gange de to parenteser ud the hard way - så bliver den "forkerte" linie relevant.


Svar #5
27. januar 2011 af aishaali (Slettet)

så det du siger er at mit bevis ikke er rigtigt regnet ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har allerede få de to udregninger gennemgået i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=962164


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2011 af mette48 (Slettet)

#2

((1+√5 )·(1-√5 ))/(2·2)
(1-√5+ √5-5)/4     dette er rigtigt
(1-5)/4

Har du glemt hvordan man ganger to parenteser med hinanden og derefter reducerer resultatet?

Man behøver ikke at bruge en udenadslært formel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ # 7

Ja - dette er OGSÅ rigtigt - hvilket turde fremgå af mit svar.

Men når mat.-bogen disker op med sætninger som den omtalte, er der for mig ikke noget galt i at tilskynde eleverne til at lære dem.

Oven i købet udenad.

Ellers havde mat.-bogen nok ladet dem ligge -


Skriv et svar til: bevis , hjælp det haster :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.