Matematik

PLZZZ HJÆLP!

30. januar 2011 af BrainStorm (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle sammen..

kan I ikke med den følgende opgave, jeg kan bare ikke finde mening i den`?

Et grantræ der vokser 11,7 m fra det nærmeste punkt på et hus skal fælles. I afstanden 9 meter fra træet måles vinklen mellem vandret og sigtelinjen til træets top til at være 52 grader. Kan træet risikere at ramme huset når det bliver fældet?

???????

tak på forhånd,,


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af SuneChr

Jeg forstår opgaven sådan, at sigtelinien ikke ligger imellem træet og huset.

Kald træets højde for  h.

                                                            h  =  9 * tan 520

Træet rammer ikke huset, såfremt udsagnet     h < 11,7   er sandt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

(træets højde) / 9 = tan(52°)

Træets højde = 11,52 m

Der er 11,70 m hen til huset

Så træet forventes ikke at ramme huset
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg ville nok fraråde at fælde træet hen mod huset. 18 cm er ikke meget margin at løbe på. Og hvor nøjagtigt er den vinkel målt? Hvis vinklen snarere er 52,5º , fås h = 11,73 m , og så sidder træet i skorstenen. Så derfor er der en realistisk risiko for, at træet kan ramme huset.


Svar #4
30. januar 2011 af BrainStorm (Slettet)

 De vil sige at der er både den teoretisk side og praktisk. 

tak for det. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ # 3

Matematik er en eksakt videnskab, hvor man ikke går med både livrem og seler.

Men - godt ord igen - læs nu lige den sidste linie i mit indlæg een gang til ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det betyder så, at vi har forskellige forventninger. Hvis du har prøvet at fælde et elleve meter højt grantræ, vil du også vide, at det ikke falder med matematisk præcision, hvor du forventer det.

#4

Du har helt ret. Man bør altid overveje, om resultatet giver mening. Her er opgaven lidt vagt formuleret - man skal vurdere, om træet kan risikere at ramme huset - hvilket tilfører et praktisk islæt i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ # 3

Jeg er sikker på, at læreren forventer - der var den igen - at opgaven vurderes og løses ud fra et matematisk synspunkt.

For dog samtidig at tilgodese både andersen11 og mig selv (for slet ikke at nævne husejeren) anvendte jeg alligevel det famøse ord "forventes" ved løsningen af opgaven.

Så alle er glade - og DK forventes at vinde i VM.
 


Skriv et svar til: PLZZZ HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.