Matematik

2 funktioner

31. januar 2011 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast og håber på hjælp: 

To funktioner er givet ved:

f(x)= x + 200 og g(x)= -3x + 600.

Bestem første koordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

Jeg mener man skal sætte det lig med hinanden:

f(x)= x + 200 - 3x + 600

f(x)= x - 3x + 200 + 600= -2x + 800

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2011 af naarp1 (Slettet)

Du sætter dem ikke lig med hinanden sådan, ved at sætte lig med hinanden  er det:

f(x)=g(x)

x+200=-3x+600


Svar #2
31. januar 2011 af came (Slettet)

Tak, men jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde frem til et resultat?

f(x)=g(x)

x+200= -3x + 600
 

Det er her jeg går i stå. Hvad er næste skridt.


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. januar 2011 af mathon

         næste skridt
                                               x+200= -3x + 600                 addér 3x      


Svar #4
31. januar 2011 af came (Slettet)

x + 3x + 200= - 3x + 3x + 600=

4x + 200= 600

x = 100

Er det korrekt?


Svar #5
31. januar 2011 af came (Slettet)

4x + 200 - 200= 600 - 200

4x= 400

x= 100

Er det rigtigt nu?


Brugbart svar (2)

Svar #6
31. januar 2011 af mathon

Ja


Skriv et svar til: 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.