Fysik

Strømstyrke og ladning

31. januar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

en opgave lyder sådan:

et genopladeligt batteris kapacitet angiver hvor meget elektrisk ladning der er i stand til at pumpe rundt i et elektrisk kredsløb,før det igen skal lades op.

Kapaciteten for et bestemt 12 V-Bilbatteri er opgivet til 40 A*h.

1. Hvilken ladning (i coulumb) kan dette batteri afgive?

2. Hvor lang tid kan batteriet levere en konstant strøm med strømstyrken 5,0 A?

Jeg vil ikke have løsning men en forklaring el. et eksempel så jeg selv kan løse dem :D 

  


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2011 af mathon

                Coulumb = A·s

                I = Q/t


Svar #2
01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #1: 40 A* (60*60)s = 144.000 C

t=I*Q=144.000 c*5,0 A = 720.000 s = 3,33 min  


Svar #3
01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 der står i et andet spørgsmål:

Når strømstyrken ikke er for stor, kan batteriet holde spændingen konstant på 12 V.

Hvor meget energi kan batteriet afgive, inden det er tømt?

er det så ikke:

U*Q=E

12V*144.000C= 1728.000 J


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2011 af mathon

  @ #2

             t = Q/I = (40 A·h) / (5,0 A) = 8 h


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2011 af mathon

   

                          E = Q·U = (40 A·h) · (12 V) = 480 Wh = 1,728 MJ                 hvad du også fik


Svar #6
01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 er denne her udregning så rigtigt : 40 A* (60*60)s = 144.000 C

men hvad indtaster du helt præcist for at få 8 timer? 


Svar #7
01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg har fundet ud af det. Beklager ulejligheden:

t = Q/I = (144.000C) / (5,0 A) = 28800s = 8 timer 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2011 af mathon

     hvis én spørger dig: "Hvor længe er batteriet ydedygtigt?"

     Vil du så svare: "i 28800 sek"   eller   "i 8 timer"?


Svar #9
01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Jeg siger tusind tak! Jeg overså nogle ting men kan se at jeg faktisk har fået hjælp til alt! Dog kender jeg stadig ikke til den dybere mening for hvorfor man skal gange A med 60^2 for at få resultatet i ladning, for jeg kan sagtens gøre som der står men jeg forstår ikke hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2011 af mathon

                      for at få SI-enheden

                      daglig tale og SI-enheder går ikke altid hånd i hånd


Skriv et svar til: Strømstyrke og ladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.