Fysik

Intensitet nedsættes

01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

Der skal 4,0 cm beton til at halvere intensiteten af en stråling. Intensiteten I af strålingen efter den har passeret et betonlag af tykkelsen x, tænkes givet ved forskriften I= 2000*a^x. Den aftager eksponentielt med betontykkelsen. 

Vi har at intensiteten er 250 og spørgsmålet lyder:

Hvor tyk skal væggen være for at nedsætte intensiteten til 1 % ?

Jeg tænker på at bruge formlen : 2000*(1/2)^(x/4)=247,5

så skal jeg bare isolere x og dermed finder jeg tykkelsen for en intensitet som er nedsat 1 % fordi 250/100=2,5

250-2,5 = 247.5


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af peter lind

Du skriver at den skal nedsættes til 1% ikke med 1%,  altså være en hundrededel af den oprindelige. ellers korrekt.


Svar #2
01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 er det så 2000*(1/2)^(x/4)=2,5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2011 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Intensitet nedsættes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.