Matematik

HJÆLPPPP!!

01. februar 2011 af JosefineLuunde (Slettet) - Niveau: C-niveau

En kvindelig tennisspiller får 100.000 kr for at stille op til en turnering. Hendes betaling vokser med 12 % hver gang hun vinder en kamp og dermed kvalificerer sig til næste runde af turneringen.
Indfør relevante variabler, og opstil en formel for sammenhængen mellem tennisspillerens betaling og antal runder hun kvalificerer sig til.
Hvad tjener hun, hvis hun vinder turneringen, når der er 7 runder i alt?
 

Jeg kan ikke huske hvordan man regner det ud`? :-/


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug en formel svarende til renteformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2011 af cul8r (Slettet)

Du kan lave en graf over sammenhængen vha. formlen f(x)=b*ax hvor b=startkapitalen altså 100.000 og a=fremskrivninsfaktoren, altså 12% = 1,12. x=år

Så bliver formlen f(x)=100.000*1,12x

En let måde at regne det ud på vil være hvis du har en lommeregner, der kan tegne grafer, men ellers er der sikkert et program til computere, der kan, og så kan du bare plotte forskriften ind og woila, så har du grafen, hvorfra du kan aflæse hvor mange penge hun får efter 1,2 3,4,5,6....... år :)


Svar #3
01. februar 2011 af JosefineLuunde (Slettet)

Tusind tak, det var lige hvad jeg havde brug for!! :-) Jeg vidste ikke hvordan jeg skulle sætte det ind i renteformlen, og hvad renteformlen overhovedet var ..


Skriv et svar til: HJÆLPPPP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.