Fysik

Varmekapacitet

01. februar 2011 af kallemusse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke om dette spørgsmål allerede findes, men det skulle undre mig.

Jeg sidder med Orbit 1, og skal regne et par opgaver, da jeg virkelige stinker til fysik, vælger jeg at bede om hjælp fra starten af:

øvelse 1:

Vi en termokande opvarmer vi 0,50 kg vand fra temperaturen 15 grader celsius til 90 grader celsius. hvor stor en varmemængde skal vi tilføre vandet?

Kan det passe at svaret er: 0,5 kg *4180 J/ grad celsius* (90-15) grader celsius = 156750 J?

Øvelse 2:

vi tilfører et blylod ved stuetemperatur en varmemængde på 1,5 kJ. loddets vrmekapacitet er 13 J/grad celsius. bestem loddets temperaturstigning.

øvelse 3:

vi opvarmer et aluminiumslod fra 21 grader celsius til 96 grader celsius. loddets masse er 0,500 kg. bestem loddets varmekapacitet, og hvor stor en varmemængde vi skal tilføre loddet. (den specifikke varmekapacitet( J/ kg*grad celsius) for aluminium er 896)

Kan det passe at loddets varmekapacitet er: 896/2 = 448?

Og kan det passe at den varmemængde vi skal tilføre loddet er: 0,5 kg * 896 J/ grad celsius *(21-96) grader celsius = 33600?

øvelse 4: 

vi tilfører en zinkplade med massen 0,150 kg en varmemængde på 3000 J. beregn temperaturstigningen


Svar #1
01. februar 2011 af kallemusse (Slettet)

Skal måske lige nævne at zinks specifikke varmekapacitet er 389


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2011 af hippo746 (Slettet)

Øvelse 2: ΔT = (1500 J) / (13 J/grad) = 115,4 grader

Øvelse 3 : varmekapacitet er tilført varmeenergi pr. temperaturændring

                 ja til 33.600 J eller 33,6 kJ

Øvelse 4 : ΔT = 3000 J / (0,15 kg * 389 J/C*kg) = 51,4 C


Svar #3
02. februar 2011 af kallemusse (Slettet)

okay mange tak :)


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.