Fysik

er alfapartiklerne energirige nok?

01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

en alfapartikel fra et bestemt nuklid har energien 1,5 MeV.

a) er disse alfapartikler energirige nok for processen at forløbe? 

24He + 714N --> 817O + 11H

Jeg har udregnet energien for hhv. stofferne på højre og venstre side og trækket dem fra hinanden:

131,7638 MeV - (28,29588 + 104,6594) MeV = 208,12 MeV

deraf kan jeg konkludere at processen ikke kan forløbe eller er jeg galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt galt. Du skal trække ordentligt fra og hæve minusparentesen korrekt:

131,7638 MeV - (28,29588 + 104,6594) MeV =

131,7638 MeV - 28,29588 MeV - 104,6594 MeV = -1,1915 MeV


Skriv et svar til: er alfapartiklerne energirige nok?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.