Fysik

varmekapacitet

02. februar 2011 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens

er lige gået i stå i en opgave, der siger

beregn varmekapaciteten af en cylinder der har en radius på 2,5 cm, en højde på 6,5 cm og er lavet af aluminium.

jeg har regnet volumenet af cylinderen : 2,52 * 6,5 * pi = 127,6 cm3 hva nu? hvordan regner jeg varmekapaciteten ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

C = c • m , hvor

C er varmekapacitet, c er den specifikke varmekapacitet for aluminium (0,9 kJ/kg•ºC) og m er vægten.

Vægten af 1 cm3 af stoffet angivet i g =  1 cm3/g


Svar #2
02. februar 2011 af IraQiiia (Slettet)

jeg kan ikke få d til at passe med facitlisten ;-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Hvad står der i facitlisten?


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. februar 2011 af mathon

       ...har du ikke en materialetykkelse?


Skriv et svar til: varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.