Fysik

Kræfter

03. februar 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En stor terning med kantlængden 1 m er halvt nedsænket i en sø, hvor densiteten er 1000 kg/m3

a) Beregn masse af terningen

Jeg har sagt:

Vterning under vand=0,5 m3

Terning flyder, så der gælder:

Ft = Fop = m*g = pvand*Vterning under vand*g ⇒m = pvand * Vterning under vand = 0,5 m3*1000 kg/m3 = 500 kg

Man presser nu terningen 3/4 ned i vandet. Hvor stor en kraft skal man anvende til formålet?

Jeg har sagt:

Vextra under vand = 0,75 m3 - 0,5 m3 = 0,25 m3

Hermed fås også tyngdekraftens bidrag til nedpresningen af terningen.

Fop=V*pvand*g = 0,25 m3 *1000 kg/m3 *9,82 m/s2 = 2455 N


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden ser fornuftig ud, og umiddelbart ser resultaterne også fornuftige ud. Der skal presses med en kraft, der svarer til opdriften på ekstra-rumfanget, der er under vand.


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.