Matematik

Sinus el. Cosinus

04. februar 2011 af Pernilh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Håber i kan hjælpe mig er helt blank i denne opgave, da jeg ikke kan finde ud af at løse den, da det kun er disse få informationer man får tildelt.

Det skæve tårn i Pisa er 55,2m højt og
afviger 4,27 m fra lodlinien (se figur).

a) Beregn den spidse vinkel
(hældningsvinklen), som tårnet
danner med lodlinien.


Tårnet har ikke altid været så skævt som nu.

b) Hvor meget afveg tårnet fra
lodlinien, da hældningsvinklen kun
var ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Sinus. Lav en skitse, det gør det meget lettere!

a)

                     sin(B) = b/c = 4,27/55,2 = 0,077 

                     sin-1(0,077) = 4,43655º

b) Da hældningen var hvad??


Svar #2
06. februar 2011 af Pernilh (Slettet)

b) =  10

Og tusind tak for det første


Skriv et svar til: Sinus el. Cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.