Matematik

trekant med to ubekendte sider

04. februar 2011 af Terbest (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en Trekant ABC

Jeg kender alle vinklerne til rekanten og så kender jeg siden AB

Jeg skal finde de to sidste sider af trekanten altså AC og BC.

AB = 8

Vinklerne:

A = 37 grader

B = 72 grader

C = 71 grader

Hvordan finder jeg de to sidste sider. Jeg går i 1.g og har mat på A niveau.


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug sinusrelationerne. Alle tre vinkler er kendt sammen med den ene side c.

sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c , så

b = c·sin(B)/sin(C)

a = c·sin(A)/sin(C)


Svar #2
04. februar 2011 af Terbest (Slettet)

jamen jeg kender jo ikke siderne a og b ??

vil du ikke prøve at vise hvordan ved hjælp af de tal jeg har oplyst øverst?


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, dem finder du jo netop ved at indsætte alle de kendte størrelser på højre side i hver af ligningerne for a og b i #1 .

Du kender c, A, B, og C .


Skriv et svar til: trekant med to ubekendte sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.