Matematik

HJÆLP HASTER angiv en differentialligning, der har løsningen y=f(x) når

06. februar 2011 af whimp (Slettet)

 angiv en differentialligning, der har løsningen y=f(x) når

a) f(x)=sin(x)

b) y=e^2x

c)y=x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er mange forskellige differentialligninger, der kan bruges.

a) y' = √(1 - y2) .

En anden mulighed er

y'' = -y

b) y' = 2y

c) y'' = 2 , eller y' = 2y/x


Svar #2
07. februar 2011 af whimp (Slettet)

Hvordan gøre du dette... Jeg forstår det ikke helt rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg differentierede f(x) i hvert tilfælde og så på en sammenhæng mellem f(x) og f'(x) .

For eksempel i b); her er f(x) = e2x , og dermed f'(x) = 2·e2x = 2·f(x) .

I a) er f(x) = sin(x) og dermed f'(x) = cos(x) = (1 - sin(x)2)1/2 = (1 - f(x)2)1/2 . Eller hvis vi differentierer en gang mere, fås f''(x) = -sin(x) = -f(x) .


Skriv et svar til: HJÆLP HASTER angiv en differentialligning, der har løsningen y=f(x) når

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.