Fysik

fjederkraft

07. februar 2011 af Luckym (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. Jeg er i gang med en opgave og skal finde fjederkraften, men kender kun forlængelsen x, massen af loddet.

Hvad skal jeg gøre? Fjederkraften: F=-k*x

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du ved at kun tyngdekraften påvirker loddet, derfor

Ftyngde = Ffjeder

mg = -kx

hvor fjederkonstanten beregnes ved

-k = mg/x


Skriv et svar til: fjederkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.