Fysik

Afbøjningsvinkel til grøn laser

07. februar 2011 af ForNoOne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey :D

Er der nogen der ligger inde med en formel for afbøjningsvinklen til en grøn laser når man kun kender n og λ ??
n=1 og λ=550nm

Håber I kan hjælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Nej, du skal kende gitterkonstanten, d.

så er sin φ = n·λ / d


Svar #2
08. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Ja jeg kan heller ikke helt forstå hvordan jeg skal gøre. Altså med en rød laser kan du jo nøjes med at kende λ  og φ. Så tænkte om der måske var en formel for grøn laser hvor du kun kendte to størrelse og skulle finde en trejde. Nåh men må spørge min fysiklærer hvad hun har tænkt sig at gøre ved det.
Men tak for svaret :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Med en rød laser skal du også kende tre størrelser for at finde den fjerde, fx kan du finde d, hvis du kender n, λ og φ.

Hvis du senere vil måle på grønt lys, har d den samme værdi, fordi det er det samme gitter. Hvis du så også kender n og φ, har du tre størrelser og kan finde λ.

Er det sådan, opgaven er lavet?


Svar #4
09. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Min lærer havde glemt at skrive d ind i vores opgave. Så nu går det som smurt.
Igen tak for svaret det var virkelig pænt af dig :)


Skriv et svar til: Afbøjningsvinkel til grøn laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.