Fysik

Fysik opgave

07. februar 2011 af Dising (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle.

Jeg sidder med det problem, at jeg ikke er så godt til fysik

Så vil gerne have hjælp til denne opgave:

m_is= 0,010 kg, T_start,is=-10oC

m_vand=0,20 kg, T_start,vand=20oC

find T_fælles=?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du isolerer T_fælles i følgende ligning:

0 = m_is * c_is * (T_fælles - (-10)) + m_vand * c_vand * (T_fælles - 20)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 forudsat at al energi er bevaret


Svar #3
07. februar 2011 af Dising (Slettet)

kan det godt passe at T_fælles  =   -900

Eller er jeg helt på afveje?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 det virker absurd


Svar #5
07. februar 2011 af Dising (Slettet)

hm.... oka


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 prøv at isolere T_fælles i min ligning foroven vha. af solve på lommeregner


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 T_fælles giver 19,26 grader celsius


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isen skal først opvarmes til 0ºC , dernæst skal al isen smeltes (smeltevarme), og endelig varmes det kolde vand op til den fælles temperatur. Det varme vand afkøles til den fælles temperatur.


Svar #9
07. februar 2011 af Dising (Slettet)

Hvis jeg udleder T_fælles får jeg denne formel, som jeg så indsætter mine tal i.

T_fælles = -10*c_is*m_is-20*c_vand*m_vand)/(c_is*m_is+c_vand*m_vand)

Dette er så når jeg har indsat tallene:

T_fælles= -(10*(-10)*(0.010)-20*20*(0.20))/((-10)*(0.010)+20*(0.2))

Jeg får T_fælles  =  20,76 grader celsius


Svar #10
07. februar 2011 af Dising (Slettet)

Kan du se en fejl i min udregning???


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 ja , det er rigtigt. 

der skal bare indsættes Q_smelt = m_is * L_smelt i ligningen foroven.

dette gør at man får 15,37 som fællestemperatur.


Svar #12
07. februar 2011 af Dising (Slettet)

undskyld, men er ikke helt med.

Q_smelt = m_is * L_smelt

for at finde Q_smelt hvordan ved man så hvad L_smelt =??


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 det er en konstant - dens værdi er 334 kJ/kg


Svar #14
07. februar 2011 af Dising (Slettet)

NÅR.... oka
 

Men hvordan kommer ligning så til at se ud? (Hvis du vil vise mig det)


Brugbart svar (1)

Svar #15
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 den kommer til at se ud som følgende:

0 = m_is * c_is * (T_fælles - (-10)) + m_vand * c_vand * (T_fælles - 20) + m_is * L_smelt

Ved at isolere T_fælles fås

T_fælles = 15,37 grader celsius.


Svar #16
07. februar 2011 af Dising (Slettet)

længere oppe sagde du at T_fælles =19,26


Brugbart svar (1)

Svar #17
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 det var en fejl - jeg havde ikke taget forbehold for smelteenergien. beklager :-)


Svar #18
07. februar 2011 af Dising (Slettet)

Jeg får stadig T_fælles = 20,72


Svar #19
07. februar 2011 af Dising (Slettet)

Jeg gør et eller andet forkert men ved ikke hvad?

T_fælles=-(15,37*(0,01)+10*(-10)*(0,01)-20*20*(0,2))/((-10)*(0,01)+20*(0,2))


Brugbart svar (1)

Svar #20
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 det virker usandsynligt at vandet skulle blive varmere når isen tilføres. tjek dine beregninger igen.

på min lommeregner giver resultatet 15,37 celsius grader.


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.