Fysik

Fyisk, gasmængde..rumfang...?

07. februar 2011 af Pashtana (Slettet) - Niveau: B-niveau

Endnu en af de irriterende opgave, man tænker over i laaaang tid,men stadig ikke helt kan finde ud ad hvad der skal gøres. Håber på lidt hjælp:)

En gasmængde har rumfanget 53 mL, og  trykket 74 kPa.

Antag at rumfanget holdes konstant, og at trykket ændres til 101 kPa.

Hvad bliver det nye rumnfang?

Nogle der har en idé el. to?:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2011 af mathon

"Antag at rumfanget holdes konstant, og at trykket ændres til 101 kPa."

"Hvad bliver det nye rumnfang?"

                                                                          ...der er mange måder at spilde sin tid på    ;-)                                
                              
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. februar 2011 af peter lind

Mangler der ikke noget i den opgave. Du skriver rumfanget holdes konstant. Så er rumfanget jo det samme som det oprindelige.


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Så er rumfanget ikke konstant. Mener du ikke, at temperaturen (og moltallet) er konstant? Så gælder Boyle-Mariottes lov:

p1·V1 = p2·V2

Mere generelt kan du bruge luftarternes tilstandsligning.


Svar #4
07. februar 2011 af Pashtana (Slettet)

#2 Mangler der ikke noget i den opgave. Du skriver rumfanget holdes konstant. Så er rumfanget jo det samme som det oprindelige.

Det var også det jeg spekulerede over: Hvordan rumfanget kunne ændres når der står at den holdes konstant...hmm?

Men, sådan som jeg har skrevet det, står det også i bogen:)


Svar #5
07. februar 2011 af Pashtana (Slettet)

#1
 

"Antag at rumfanget holdes konstant, og at trykket ændres til 101 kPa."

"Hvad bliver det nye rumnfang?"

                                                                          ...der er mange måder at spilde sin tid på    ;-)                                 
                               

Kunne du evt. komme med en måde:D Da det skal være færdigt til på fredag, og jeg mangler stadig nogle andre opgaver:(
 


Svar #6
07. februar 2011 af Pashtana (Slettet)

Ej undskyld folkens, har lige opdaget, en utrolig dum fejl:S

I TorbenA havde ret det er temperaturen der holdes konstant:S Dejligt med nogle kloge hoveder:D


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Thank You :-)


Brugbart svar (3)

Svar #8
07. februar 2011 af mathon

hvorfor

                      V2 = (p1/p2)·V1

                      V2 = (74/101)·(53 mL) = 38,8 mL                 ;-)


Svar #9
07. februar 2011 af Pashtana (Slettet)

:-)

Med den formel du gav, kan de passe at det så vil se således ud?

p1·V1 = p2·V2

74kPa*53mL=101kPa*V2

3922/101kPa

V2=0,384472

?=)


Brugbart svar (3)

Svar #10
07. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Ja, hvis du i linie 5 skriver

V2 = 3922 kPa·mL / 101 kPa

Så passer enhederne


Svar #11
07. februar 2011 af Pashtana (Slettet)

#8
 

hvorfor

                      V2 = (p1/p2)·V1

                      V2 = (74/101)·(53 mL) = 38,8 mL                 ;-)

Hvordan kan det være:-S


Svar #12
07. februar 2011 af Pashtana (Slettet)

#10
 

Ja, hvis du i linie 5 skriver

V2 = 3922 kPa·mL / 101 kPa

Så passer enhederne

Yes:) tusind tak skal du have:)


Brugbart svar (3)

Svar #13
07. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Mathon skriver formlen om, inden han sætter tal og enheder ind. Det er også hutigere.


Svar #14
08. februar 2011 af Pashtana (Slettet)

#13
Mathon skriver formlen om, inden han sætter tal og enheder ind. Det er også hutigere.

Jah men hvordan kan det give, 38,8 mL? Jeg får mit til 0,384472? er det ikke noget med at jo større tryk der er, jo mindre volumen er der? eller er det bare noget jeg har misforstået?


Brugbart svar (1)

Svar #15
08. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Tjaahh. Prøv at dividere i #9 igen. Så kan du se, hvem der har ret :-)

Og jo, det er det noget med :-)


Svar #16
08. februar 2011 af Pashtana (Slettet)

#15
Tjaahh. Prøv at dividere i #9 igen. Så kan du se, hvem der har ret :-)

Og jo, det er det noget med :-)

Divider med hvad?:-) Tænker du ikke på gange?:S


Brugbart svar (2)

Svar #17
08. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Jeg tænker

V2 = 3922 kPa·mL / 101 kPa

Hvad bliver V2 ?

(Jeg driller dig bare lidt)


Svar #18
08. februar 2011 af Pashtana (Slettet)

Hahaha nååårrrr, det giver 38,8 =D hihi. Men så er resultatet i #9 vel ikke rigtig?


Brugbart svar (2)

Svar #19
08. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Næh, men #8 er rigtigt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. februar 2011 af khald (Slettet)

DET ER IKKE REGTIG INGEN AF JA


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.