Matematik

Arealbestemmelse - integralregning

08. februar 2011 af Amtell (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået følgende opgave:

To funktioner f og g er givet ved:

f(x)=1/2x+1+sin(x) og g(x)=-x+2-cos(x)

Graferne for de to funktioner afgrænser sammen med linjen med ligningen x=2pi er område M, som har et areal.

a) Bestem arealet af M.

b) Den lodrette linje med ligningen x=c deler M i to punktmængder, der har samme areal. Bestem værdien af c.

Jeg har prøvet mig frem, men jeg kan ikke helt finde ud af, hvordan jeg skal finde integrationsgrænserne når jeg nu har de to funktioner samt en linje. Jeg ville normalt sætte de to funktioner lig hinanden og løse ligningen, men hvad gør man, når der er en linje, som også er indblandet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af mathon

beregn først funktionernes skæringspunkt  for x ≤ 2π


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2011 af mathon

OK
                  f(x) ≥ g(x)    for x≥0

hvoraf
                   AM = 0(f(x) - g(x))dx = 0(cos(x) + sin(x) + (3/2)x - 1)dx


Skriv et svar til: Arealbestemmelse - integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.